Vejledning til landingspligt er nu i høring

Hjælp på vej til, hvilke fisk der skal med i land

Hvilke fisk skal med i land? Er der undtagelser? Og hvordan skal det hele registreres?

Dét og meget mere kan du blive klogere på i vejledning for landingspligt, som Fiskeristyrelsen netop har sendt i høring. Læs dem her eller på høringsportalen.

 

Fiskerne har ventet længe

Landingspligten trådte i kraft ved årsskiftet, og nu er vejledningen så endelig ved at komme på plads. De er høring frem til 8. februar 2019.

– Vi har ventet længe på vejledningerne, så vi vil gøre vores til, at vi nu kan få dem på plads, siger Kenn Skau Fischer, underdirektør for kommunikation og fiskeripolitik i Danmarks Fiskeriforening:

– Er man usikker på reglerne, så kontakt Fiskeristyrelsen eller Danmarks Fiskeriforening.

 

Udfyld logbogen også for discard

For der kan godt være mange ting at holde styr på, når man kigger vejledningerne igennem. For eksempel er der indført undtagelser i visse fiskerier af jomfruhummer og tunge på grund af høj overlevelse. Også rødspætter fanget med garn og snurrevod er undtaget – hele året rundt må man genudsætte dem.

Men vigtigst af alt, så skal man udfylde sin logbog.

– Husk at udfylde logbog – også for “discard-fisken”. Det vil sige den del af fangsten, som er under mindstemålet, og som også nu skal ilandbringes som følge af landingspligten, siger Kenn Skau Fischer.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...