Blåfinnet tun blandt malkekøer og kødkvæg

Den store tun giver Hjørrings Dyrskues andre gæster konkurrence

Var det noget med en malkeko, kødkvæg – og en blåfinnet tun?

Jamen, så skal du til Hjørring Dyrskue 21.-22. juni, hvor den eftertragtede fisk er sat til skue. Den plejede at være en almindelig sommergæst, så forsvandt den, og nu er den muligvis tilbage, skriver Landbrugsavisen. 

– Blåfinnet tun er de seneste 3-4 år igen blevet set i danske farvande, så som Skagerrak, Kattegat og Øresund. Derfor arbejder vi i DTU Aqua nu sammen med hundredvis af lystfiskere, det Svenske Landbrugs Universitet og WWF om nye undersøgelser af tunens vandringsmønstre og biologi. På årets dyrskue i Hjørring får de besøgende et indblik i vores arbejde og selvfølgelig også viden om den fascinerende fisk, som på auktioner i Asien sælges for ti-tusindvis af kroner2, siger professor på DTU Aqua, Brian MacKenzie.

Blåfinnet tun vejer op til 260-300 kg og kan være 2,5 – 3 m lange. Til sammenligning vejer nogle af dyrskuets andre gæster, en fuldt udvokset sortbroget malkeko, omkring 6-700 kilo. Til gengæld er tunenes popularitet i den store ende. Blåfinnet tun er en af verdens mest eftertragtede fisk af både lystfiskere og erhvervsfiskere.
 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...