Fanø Kommune vil have vrag fjernet nu

Vraget af krabbefartøjet RI 524 James Robert skal være fjernet inden 18. juli. Ellers sender Fanø Kommune regning på 300.000

Fanø Kommune har et klart og tydeligt krav til Skibsforsikringen Frederikshavn: Fjern vraget af Hvide Sande-kutteren RI 542 James Robert inden den 18. juli. Ellers sender vi en regning på 300.000 kr.

Fanø Kommune her dermed mistet tålmodigheden i forhold til at få fjernet vraget af krabbefartøjet, der har ligget lige ud for en meget populær badestrand på Fanø siden januar i år, skriver TV Syd.

Hvis ikke vraget er fjernet inden den givne dato, vil Fanø Kommune selv sørge for at få det forliste skib fjernet og så sende regningen på 300.000 til Skibforsikringen Frederikshavn, som på den anden side ikke er helt overbeviste om, at de har pligt til at fjerne vraget. 

– Hvis vi skal fjerne det, så gør vi det. Vi er bare ikke sikre på grundlaget, siger Michael Holm, bestyrelsesformand ved Skibsforsikringen Frederikshavn.

RI 524 James Robert begyndte at tage vand ind 11. januar ud for Hvide Sande, hvorefter besætningen blev reddet fra kutteren, som dog ikke sank, men drev mod syd.

Foto: Fiskerforum.dk