Kun materiel skade ved kollision

Kollision mellem 15 meter trawler og 190 meter fragtskib efterlod heldigvis kun materiel skade. Ingen ombordværende kom noget til

Heldigvis skete der kun materiel skade, da der tirsdag den 18. juni ved 21-tiden indløb en besked til Skagen Redningsstation om, at der var sket en kollision mellem Strandby-trawleren FN 326 K. Larsen og et udenlandsk fragtskib på 190 meter lidt nordvest for Grenen.

Begge fartøjer kunne sejle videre ved egen kraft efter kollisionen.

Skipper og ejer af FN 326 K. Larsen, Kenn Jørgen Larsen beretter om selve kollissionen:

– Jeg havde godt set ham 10-15 minutter før kollisionen. Men han kommer fra vores bagbordsside, så det er ham, der skal dreje, så vi kunne jo godt stå på dækket og ordne fisk. Jeg ved nu heller ikke hvorfor, han ikke kunne se os, for vi havde da AIS tændt, så han burde have set, at vi var her, forklarer skipper om hændelsen.

Fartøjet kunne selv sejle fra kollisionen og ligger nu ved kaj i Strandby.

– Der er ikke sket ret meget, så vi må nok sige, at vi har været heldige. Bakken har løftet sig lidt, og så er der kommet nogle buler i. Men der er ikke sket noget med os, det er kun metallet, det er gået ud over, siger skipper, som nu kan se frem til en lidt tidligere sommerferie.

– Det var faktisk planen, at vi ville have fisket en uge mere, men nu kan vi lige så godt få lavet det, inden ferien. Det tager jo alligevel en uges tid, når der skal svejses ny plade på og det skal males. Så det bliver ferie lidt tidligere end planlagt, siger Kent Jørgen Larsen.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...