Tidligere fiskeriminister bliver ny formand for Folketinget

Valget falder på S-veteranen Henrik Dam Kristensen (S)
af Line Dalgaard Jensen
20 jun 2019

Når Folketinget fredag skal vælge sig en ny formand, så bliver det en for fiskeriet velkendt person.

Det er nemlig Henrik Dam Kristensen (S), som forventes valgt. S-formand og kongelig undersøger Mette Frederiksen bekræfter til en række medier, at hun onsdag fik opbakning fra alle Folketingets partier, og at det ser ud til at S-veteranen bliver valgt som formand. 

Henrik Dam Kristensen er tidligere landbrugs- og fiskeriminister (1994-1996). I 1996-2000 var han fødevareminister. Henrik Dam Kristensen (S) var en vellidt minister; også i fiskeriet.

- Jeg havde et rigtig godt samarbejde med Henrik Dam Kristensen, han var både fair og lyttede til os, lød det bl.a. fra tidligere formand for Dansk Fiskeriforening og senere Danmarks Fiskeriforening Bent Rulle i bogen "Fortællinger om fisk og fiskere". 

Henrik Dam Kristensen har også været beskæftigelsesminister, transportminister, socialminister og siddet i Europa-Parlamentet.

Fiskeriet har han forhåbentlig ikke helt glemt - i hvert fald var han sidste sommer at finde på havnen i Bork, hvor han agerede auktionarius til den lokale fiskeriforenings sommerauktion af skrubber, rødspætter, pighvar og langer. Et sommerjob, som han begyndte med allerede da han var fiskeriminister.

Flere Nyheder