Bornholmske fiskere skal mødes med ministre om sælregulering

Fiskeriministeren og miljø- og fødevareministeren har indvilget i at mødes med de bornholmske fiskere for input til en egentlig sælregulering
af Claus Kirkegaard
14 maj 2019

De bornholmske fiskere får inden sommerferien mulighed for at fortælle fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) og miljø-og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), hvordan de mener, man bør regulere bestanden af gråsæler, som er så ødelæggende for det bornholmske fiskeri, skriver Bornholms Tidende.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti havde indkaldt de to ministre til et møde fredag i sidste uge, hvor det kom frem, at ministrene vil mødes med fiskere og jægere på Bornholm.

- Ministrene lovede, at de inden sommerferien vil indkalde fiskerne, jægerne og Vildtforvaltningsrådet for at finde ud af, hvad der skal til for, at en regulering af sælbestanden kan fungere. Hidtil er der jo kun skudt én sæl, siger folketingsmedlem Lea Wermelin (S), der deltog i fredagens møde.

- De møder håber jeg selvfølgelig, at der vil komme noget reelt ud af. Det er forhåbentlig et skridt, der kan hjælpe fiskerne her og nu. De input, som fiskerne, jægerne og Vildtforvaltningen kan give, skal gerne sætte skub i, at vi kan få skudt nogle sæler. At begynde at skyde nogle flere vil også skræmme nogle af de andre sæler væk fra fiskernes net.

Læs mere om:

Flere Nyheder