Et flertal i Storbritannien vil have en aftale med EU om Brexit

Et flertal på 321 mod 278 afviste af forlade EU uden en aftale, altså en hård Brexit
14 mar 2019

Det britiske parlament vil ikke have en hård Brexit! Det blev resultatet på afstemningen, da Parlamentarikerne i går aftes stemte om et ja eller nej til en aftale. 321 stemte for, at der skal indgåes en aftale, mens 278 af parlamentsmedlemmerne var klar til at hoppe ud af EU uden en aftale. 

I dag er det så blevet tid til endnu en afstemning om Brexit. Dagens afstemning handler om en udskydelse af Brexit. 

Oprindeligt var dagen for Storbritanniens farvel til EU sat til 29. marts, men deadline er betænkelig nær og med udsigt til, at den aftale, der er forhandlet på plads, ikke er den aftale briterne vil have, så bliver en udskydelse nødvendig. 

Men det er ikke briternes ansvar alene. For EU skal sige god for, at der skal forsøges igen. 

EU har tidligere meddelt, at en udskydelse af datoen for Brexit skal godkendes af alle EU-lande, altså de 27 der bliver tilbage i EU. 

Donald Tusk har dog i dag fortalt, at han er tilhænger af en forlængelse. Formanden for det europæiske råd, Donald Tusk, har dermed skiftet synspunkt. Han fortæller således til The Guardian, at han vil appellere til EU-landene om at takke ja til en udskydelse. 

Afstemningen om udskydelsen ventes at ske i aften, og så er næste skridt altså en henvendelse til EU. Så sagaen om Brexit er langt fra overstået. Med mindre EU afviser briterne, og vi dermed får en hård Brexit. 

 

Læs mere om:

Flere Nyheder