EU flytter Brexit-day til den 12. april

EU giver Storbritannien frist til 12. april, hvis man ikke får stemt aftale hjem, og ellers rykkes dagen til 22. maj
22 mar 2019

EU har nu taget kontrollen over Brexit ud af hænderne på Theresa May, der således stadig skal kæmpe for sin aftale i det britiske parlament. To gange er aftalen stemt ned, og hun skal komme en tredje gang med aftalen for at får den på plads. Sker det, så vil EU strække sig til at give Storbritannien en ny frist frem til den 22. maj 2019, hvor tingene skal være på plads. Det kræver dog, at hun skal få aftalen i hus. Og det er mislykkes to gange i parlamentet.

Oprindeligt havde Theresa May bedt EU´s 27 lande om en udskydelse til 30. juni, men den dato er nu sat af EU, og det bliver den 22. maj.

Hvis det ikke lykkes Theresa May og hendes konservative regering af få flertal for aftalen, så bliver der tale om en hård Brexit. Og selvom det hele tiden har været datoen 29. marts 2019, der blev sigtet efter, så har EU også rykket datoen. Så det betyder, at Brexit-day er rykket til fredag den 12. april.

Følg med på www.fiskeritidende.dk – følg med især hvis det bliver en hård Brexit. For hvordan skal man så forholde sig i forhold til fiskeri i UK Zone.

Læs mere om:

Flere Nyheder