Forbrugerråd: Gå efter MSC-mærket

Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at du som forbruger går efter MSC-mærket, hvis du vil have bæredygtigt fanget fisk

Hesterejefiskere. Foto: MSC

MSC, ASC, Dophin-Safe, og hjemmelavede mærker. Hvad enten du skal købe tun på dåse eller frisk fisk, så er der mange mærker at holde styr på. 

Men vil du gøre det nemt for dig selv, så hold øje med MSC, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk. På dr.dk guider de forbrugerne til, hvordan man køber  dåse på tun, og her får mærket ros.

– Det er det mærke, vi overordnet anbefaler, at du som forbruger går efter, hvis du vil have bæredygtigt fanget fisk, fortæller Vibeke Myrtue Jensen fra Tænk:

– Det er ikke et perfekt mærke. Men det er det bedste, du kan vælge som forbruger. For at få mærkningen skal producenten igennem uafhængige kontroller, og der er relativt høje og fornuftige krav til arter og fangstmetode.

Hun tilføjer, at der generelt er mange informationer på tun- og fiske-emballage. Det kan være svært, især når det går hurtigt i hverdagen, og derfor er det lettest bare at holde øje med det ene mærke; MSC:

– Generelt lader det til at være et område, hvor forbrugerne har svært ved at begå sig. Derfor er det mest enkle og bedste altså at gå efter MSC-mærket.