EPS-Recycle vinder Årets Initiativ

For første gang uddelte Fiskeriets Servicefag prisen for Årets Initiativ

Sidste år introducerede Fiskerikonferencen Årets Foto. Og i år var det tid til endnu en pris. Årets Initiativpris. Det er en ”branche”-pris, som uddeles af Fiskeriets Servicefag til en virksomhed, der har taget – ja, et godt initiativ, og valget faldt på EPS-Recycle, som genanvender flamingo fiskekasser.

– Hvis ikke det er er en god bæredygtig ide, så ved jeg ikke hvad det er, sagde formand for Fiskeriets Servicefag, Mogens Jepsen, da han overrakte prisen.

I fiskeriet bliver der brugt rigtig mange flamingokasser, så det er godt at vide, at de genbruges og ikke ender som plastikaffald. EPS-Recycle bidrager direkte til at løse problemet med at genavende plastik.

– Vi håndterer 4500 tons hvoraf 99 % kommer fra fiskeriet, fortalte direktør Lars Steffensen, da han takkede for prisen og forklarede, hvordan de modtager flamingo, kører det igennem deres unikke system, så der kommer direkte anvendeligt plast ud til sidst:

– Det vil sige, der kommer et materiale ud, som vi kan genanvende på vores fabrik og lave til nye fiskekasser, forklarede han og understregede, at den grønne dagsorden er vigtig for EPS-Recycle, hvilket de også mener, at fiskeriet i høj grad bidrager til.

– Jeg har set fiskere komme ind med affald. Hver dag! Det er ikke noget, der er blevet mindre, og jeg ved, at der er mange gode projekter i gang. Men udfordringen er at det ikke bliver registeret – I giver jeres affald til havnene, som sender det til forbrænding. Lad os får det registeret, og så tror jeg, at I har et sundt image. 

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke kun var formanden, som endte med at forlade foreningen...

Stort fremmøde til generalforsamlingen i Bønnerup Fiskeriforening

Det var en generalforsamling udover det sædvanlige i Bønnerup Fiskeriforening i lørdags, da det ikke...