DanFish er trækplaster for den internationale fiskeindustri

Den 9.-11. oktober strømmer internationale skippere, skibsværfter, redere, bådbyggere, skibsdesignere til Danmark

DanFish er vokset til at være en af verdens førende messer for udstyr til fiskeri- og fiskeforarbejdningsindustrien, og besøgende fra hele verden er på jagt efter nye leverandører, udstyr og inspiration til nye løsninger. Her er danske virksomheder med i opløbet.

DanFish venter besøgende fra hele verden, og de efterspørger løsninger og samarbejde, der kan løfte deres forretning. Ifølge canadiske Rick Ellis, Director, Fleet Operations, hos Ocean Choice er forventningerne høje til udstillerne:

– På DanFish møder vi nogle af de dygtigste leverandører i verden. Vi vil være først på nyheder og innovative løsninger i branchen. Det hjælper os med at være mere effektive og bæredygtige – noget, der er en prioritet for vores flådedrift.

 

Internationale besøgende efterspørger innovative leverandører

DanFish International venter gæster fra mere end 50 lande. Dermed har danske fiskeri- og fiskeforarbejdningsvirksomheder mulighed for at vise deres kompetencer og løsninger frem for et stort antal internationale interessenter og beslutningstagere.

“DanFish giver os mulighed for at mødes med kolleger i branchen og være først til at se leverandørernes nye teknologier til vores flåde af havgående fiskefartøjer,” fortæller Rick Ellis.

Hertil fortæller Algirdas Ausra, ejer af to litauiske fiskerivirksomheder, UAB Banginis og UAB Baltijos sprotai:

– Vi besøger DanFish, fordi vi blandt andet leder efter ’repair’ virksomheder, leverandører af forskelligt fiskeriudstyr, nye kontakter inden for industrien, ny teknologi og innovative løsninger.  

 

Danske virksomheder er anerkendte for god service

På den anden side af jorden forbereder branchen sig også på at tage turen til DanFish. På trods af, at New Zealand ligger langt fra den traditionelle fiskeri- og fiskeforarbejdningsindustri, benytter virksomheder sig allerede af danske kompetencer inden for service og reparationer. Det fortæller Bill Healey, Fleet Harvest Manager hos Sealord Group i New Zealand.   

– Da vi ofte er mindst fire dage væk, når vi mangler hjælp, så leder new zealandske virksomheder efter service og udstyr, der hurtigt kan hjælpe os videre, siger Bill Healey og fortsætter:

– Vi er åbne for alt. Vi kan godt lide at afprøve nye ting og teste innovative løsninger. Opgaven for udstillerne på DanFish er at vise os nye ting og ny teknologi samt at udvise god service hele vejen igennem.

 

Stor bredde i danske kompetencer

På fællesstanden ‘Pavilion of Denmark’ arrangeret af Danish Export – Fish Tech udstiller mere end 90 danske virksomheder. Udstillerne på fællesstanden repræsenterer bredden og alsidigheden af dansk udstyr og løsninger til fiskeri- og fiskeforarbejdningsindustrien.

– I Danmark har vi en bred palette af løsninger og kompetencer til fiskerierhvervet. Alene udstillerne på DanFish repræsenterer alt fra net, reb og spil til værfter og havne, der samler en række servicevirksomheder rettet mod fiskeindustrien, fortæller Martin Winkel, Head of Danish Export – Fish Tech.