Fiskeriminister vil arbejde for større kvoter

Når fiskeriminister Mogens Jensen idag sætter sig til forhandlingsbordet i Luxemborg, er det med ønske om en afbalanceret aftale, hvor både fisk og fiskere sikres i Østersøen

Kommissionen har fremlagt et forslag for næste års kvoter i Østersøen, som linjen over lægger op til forholdsvis store nedskæringer. Men fiskeriminister Mogens Jensen oplyser nu i en pressemeddelelse, at han er klar til at tage de hårde og langstrakte forhandlinger. Han ønsker bl.a. at øge kvoterne af sild og torsk i den vestlige Østersø i forhold til, hvad EU-Kommissionen lægger op til.

– Det er meget vigtigt for mig, at vi sikrer fisk også til fremtiden, så vi skal passe på bestandene, men vi skal også forsøge at opretholde livet i havnene. Jeg vil arbejde for et balanceret kompromis, hvor vi både tager hensyn til en bæredygtig udnyttelse af fiskeressourcerne og har øje for de økonomiske konsekvenser, nedskæringerne kan få for den enkelte fisker og de lokale samfund, siger minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling Mogens Jensen forud for forhandlingerne.

Ministeren ser især store udfordringer i at få landet et balanceret resultat for fiskeriet efter torsk og sild i den vestlige Østersø, hvor der lagt op til reduktioner på henholdsvis 68 og 71 procent.

– Det er svært at forestille sig Bornholm og Gilleleje uden et levende fiskeri, så jeg håber, at vi kommer i mål med mindre reduktioner for de to fiskerier. Fiskebestandene kan stadig vokse, hvis kvoterne sættes lidt højere på enkelte bestande, siger Mogens Jensen.