I fisker-praktik på HM 96 Janni

Kim Pedersen og besætning tog fiskeriminister Mogens Jensen med til søs – for at fiske og bl.a. tale om kystfiskeri

Han havde frygtet stiv kuling, men bare rolig. Både vind, Hanstholm og fiskerne viste sig mandag fra deres bedste sider, og bevæbnet med gummistøvler hoppede fiskeriminister Mogens Jensen ombord på HM 96 Janni og tog på 3-timers fiskeri.

– Det er jo en måde at få virkeligheden op under neglene i det her job. Du er jo nødt til at være ude i virkeligheden og opleve, hvilke vilkår man arbejder under, siger Mogens Jensen, og som sagt, så gjort.

HM 96 Janni under ledelse af skipper og ejer Kim Pedersen sejlede afsted med ministeren for både at slæbe og snakke. Bl.a. om kystfiskeri, som netop er Kim Pedersens fiskeri. HM 96 Janni er en kysttrawler på lige under 17 meter, og fartøjet er derfor med i den åbne del af kystfiskerordningen. Men den ordning udløber til årsskiftet, hvis ikke politikerne snart gør noget.

– Vi har kun haft båden i halvandet år, så det ville være en skam, hvis vi ikke kunne fortsætte fiskeriet, siger Kim Pedersen, som blev bakket op af formand for Hanstholm Fiskeriforening, Jan Hansen:

– Flere fiskere har investeret i tonnage, fisk og skibe, som passer til ordningen. Vores klare anbefaling er, at den åbne kystfiskerordning skal bevares.

Fiskeriministeren lyttede interesseret, mens der selvfølgelig blev fisket. Det blev til et lille slæb, og efter tre timer var Mogens Jensen tilbage i land:

– Tak for en god tur – flot fartøj og dygtige folk, som du har med, takkede fiskeriministeren, der nu var tilbage i de pæne sko og gav hånd til skipper, der umiddelbart også var tilfreds:

– Han virker meget lyttende og spurgte interesseret til vores fiskeri. Så må vi bare håbe, at han også hører efter. Vi får se, hvad der rent faktisk sker.