Brexit: Suspendering af Parlamentet var ulovligt

Højesteretten i UK har afgjort at hjemsendelse af parlamentet var ulovligt. Dermed vokser Brexit-kaos

Storbritanniens øverste domstol afsagde tirsdag en kendelse om premierminister Boris Johnsons beslutning om at suspendere det britiske parlament i fem uger.

Den lød, at suspenderingen var ulovlig.

Boris Johnsons argumentation om, at det skete for at give regeringen arbejdsro til at få styr på Brexit blev fejet af bordet af Højesteret. Derimod fandt dommeren, at det havde frarøvet de folkevalgte muligheden for at behandle Brexit, inden deadline, som nærmer sig; d. 31. oktober. 

Flere medier kalder dommen en syngende lussing til Boris Johnson. Det har skabt kaos i London, oppositionen opfordrer til valg, men Brexit rykker det ikke al verden på.

Det fortsat uvis, om der kommer en aftale i hus – og hvad det vil betyde for dansk fiskeri og den vigtige adgang til britisk farvand. 

Et flertal i det britiske parlament, har dog vedtaget en lov om Brexit. Den siger, at hvis en aftale ikke er på plads d. 19. oktober, så skal den britiske regering anmode EU om at få udsat Brexit til en senere dato.

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå i stykker efter opsendelsen. Dermed skulle der ikke være...

Tyskere vil opsende rumraketter fra Nordsøen i løbet af sommeren

GOSA - som står bag opsendelserne - mener ikke, at nogen af raketterne vil gå...