Thorsminde-fisker leverer krabber til festival

Jesper Jensen fisker efter krabber, som man bl.a. kan smage på Krabbefestival i Lemvig

Det er snart tid til den årlige krabbefestival i Lemvig, d. 13-14. september. Her vil der være masser af krabber at mæske sig i bl.a. fanget af fisker Jesper Jensen fra Thorsminde.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Jesper Jensen er en af de få danske krabbefiskere. PÅ en tur kan han fange cirka et ton taskekrabber og på auktionen sælge de til 14.000 kroner. Derefter ryger de videre til Jeka Fish i Lemvig, som samarbejder med verdens største producent af krabber til konsum. 

– Vi var tre både, som kom med i et forsøg i 2006, hvor der blev givet et tilskud til at fange krabber. Men i dag er der kun mig tilbage, og ellers er det engelske og skotske fiskere, som fanger krabber, som de lander i Hvide Sande, fortæller Jesper Jensen.

Han kastede sig over krabbefiskeriet både af nød og lyst. Hans torskekvote var blevet for lav, og han solgte sin træ-kutter – og så investerede han i et nyt glasfiber-skib og tejner til fangst af krabber.  

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene er forsvundet i de indre farvande

Formand for Grenaa Fiskeriforening: – Hvad er grunden til, at der ikke er fisk i de indre farvande?

I Grenaa Fiskeriforening mener formanden ikke, at man kan give trawlfiskerne skylden for at fiskene...