Et sørgeligt år for hesterejen

Både mængder og priser var ikke imponerende i 2019. Så 2020 kan kun blive bedre for Rømø-fiskerne

Det er bittersødt, hvis ikke lidt ærgerligt. For er der noget, som fiskerne på Rømø gerne vil, så er det at fiske, men det seneste år har havdagene været få. Lidt for meget uønsket weekend, eller som formand for Rømø Fiskeriforening, Lasse Sørns, sagde idag til den årlige generalforsamling:

– Det har været et sørgeligt år! 2019 har været et år, som man ikke lige glemmer så hurtigt.

Ja, faktisk har formanden været langt tilbage i statistikkerne for at finde så store skuffelser som 2019.

– Der er ikke set så dårlige landingstal i 28 år. Så lad os håbe, det bliver bedre, og at vi kan gøre det, vi allerhelst vil. Bare fiske, sagde lokalformanden på Rømø.  

Helt præcis landede fiskerne 343.556 kg hesterejer i Rømø Havn til en værdi af 8,38 mio. kr. i 2019. Medregner man de udenlandske fartøjer, som også lander i Rømø, når havnen op på 625.798 kg. I 2018 var den samlede landing på 1.804.838 kg, dvs. et fald på 65 %.

Desværre så er det ikke kun landingerne, som skuffer. Normalt plejer dårlige fangster, i det mindste at kunne sikre en god pris. Men lagrene var godt fulde, så over en bred kam blev hesterejefiskerne skuffet.

– Vi fik ingen priser for vores rejer, og der var heller ikke meget at fange.  Da vi så endelig troede, at vi skulle i gang med noget godt forårsfiskeri, så blev vi begrænset af opkøberne. 1,5 tons og 2,5 tons – dem kunne vi jo hastigt lande, sagde Lasse Sørns. 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...