Fiskeriministeren besøger Frederikshavn og Strandby

2. marts kommer Mogens Jensen til Frederikshavn og Strandby, for at tale kamera med bl.a. borgmesteren, som står skulder ved skulder med erhvervet

Når landets fiskeriminister sætter kursen mod nord d. 2. marts, skal han på Frederikshavn Rådhus mødes med de seks borgmestre i Nordjysk Fiskerikommune Netværk.

Derefter går turen til Strandby Havn, hvor han vil blive mødt af Claus Hjørne Pedersen, formand for Strandby Fiskeriforening, og andre repræsentanter for fiskeriet. Temaet for begge møder er udfordringer og muligheder for dansk fiskeri. Og særligt ét emne vil komme til at fylde på dagen: Kameraovervågning af fiskefartøjer i Kattegat. 

– Fiskeriet er et meget vigtigt erhverv i Nordjylland. Omtrent halvdelen af al dansk fiskeri udgår herfra. Og vi har heldigvis mange fiskeforarbejdningsvirksomheder i vores landsdel. Derfor glæder det os, at ministeren besøger os, så vi kan få en dialog, siger Birgit S. Hansen, formand for Nordjysk Fiskerikommune Netværk og borgmester i Frederikshavn Kommune:

– Fiskerne ser kravet om kameraovervåning som unødig mistænkeliggørelse af dem. Og det vækker vrede hos dem. Vi står skulder ved skulder med fiskerne i denne sag i Nordjysk Fiskerikommune Netværk. Men vi hilser ministerens besøg og muligheden for at vende situationen med ham velkommen.