Dansk enegang med kamera: Nu er nok nok!

Danmarks Fiskeriforening tager stærkt afstand fra ministerens planer om kamera på fiskefartøjer i Kattegat og samler fiskerne til medlemsmøde d. 17. januar 2020 i Aalborg

– Det kan ikke siges tydelig nok! De danske fiskere vil ikke overvåges med kamera!

Så klar er meldingen fra Danmarks Fiskeriforenings formand, Svend-Erik Andersen, og en samlet bestyrelse, efter der onsdag d. 8. januar var ekstraordinært bestyrelsesmøde med fokus på fiskeriminister Mogens Jensens beslutning om at indføre kamera i fiskeriet i Kattegat.

Truslen om kamera skaber store frustrationer i fiskeriet, og derfor indkalder foreningen alle fiskere til medlemsmøde d. 17. januar kl. 10 i Aalborg Kongres og Kultur Center. Her vil det være muligt at give sin mening til kende. Også ministeren inviteres med, så han kan forklare og forsvare sin idé, og foreningen forventer, at han tager imod invitationen.   

– Vores medlemmer ønsker ikke kameraovervågning, og vi har fra start sagt klart nej. Kameraovervågning er en unødig kontrolinstans og mistænkeliggørelse af de danske fiskere, siger Svend-Erik Andersen, som især undrer sig over ministerens enegang i EU, hvor han hev beslutningen om kamera på danske fartøjer op ad skuffen uden et bagvedliggende analysearbejde, dialog og – ikke mindst – fælles fodslag i EU:

– Hvorfor skal danske fiskere ikke behandles på lige fod med de andre fiskere i EU? Der skal være fælles spilleregler for EU-fiskere. Det lader til, at man er villig til at eksperimentere med den danske fiskerisektor, som i forvejen står i en svær situation.

For foruden kamera skaber drastiske nedskæringer i kvoterne 2020, især for torsken i Nordsø, Skagerrak, Kattegat og Østersø stor usikkerhed for fiskeret. Og netop denne situation vil også være mulig at diskutere på mødet.

I 2020 forventer fiskerierhvervet, at bruttoomsætningen i dansk fiskeri vil komme under pres; alene på grund af reduktioner i torskekvoten kommer dansk fiskeri til at mangle en bruttoomsætning på en kvart mia. kr. i 2020 i forhold til 2019.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...