Prismæssig fremgang for de fleste konsum-arter

Det er med pil op på priserne for mange af de danske konsum-arter i uge 20

Konsumfiskeriet har været hårdt ramt her under corona-krisen, hvor priserne på de gode, danske konsumfisk har været for nedadgående nærmest over hele linjen.

Nu er der måske et lille lys forude. Et kig på priserne isoleret set i uge 20 viser, at der er fremgang at spore for mange af konsumarterne.

For rødspætter er der fremgang i priserne i Nordsøen, Skagerrak, Kattegat og Østersøen.

 

Priserne på torsk viser også fremgang i Nordsøen, Skagerrak og Østersøen.

Lige som havtaske er steget i gennemsnitspris fra 28,07 kr. pr. kg. i uge 19 til 35 kr. kiloet i uge 20.

 

Ugens højdespringer er tunge, hvor der er landet 24 tons til de danske auktioner til en gennemsnitspris på 92,32 kr. pr. kg. I uge 19 var gennemsnitsprisen 79,85 kr. pr. kg. I uge 19 blev der landet 14 tons tunge.

 

Dertil skal tilføjes, at de danske restauranter har fået lov til at åbne igen – dog med restriktioner i forhold til, hvor mange gæster, der må være.

I Italien åbner restauranterne efter planen 1. juni – ligeledes med restriktioner. Det har stor betydning for dansk eksport af konsumfisk, at restaurant- og cateringbranchen i det sydlige Europa begynder at åbne igen.

Se udviklingen for udvalgte arter her

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...