Hesterejefiskeriet ligger til kaj i denne uge

Corona-krisen har nu ramt hesterejefiskeriet, som efter et svært 2019 ellers havde håbet, at 2020 blev deres år

For hver dag der går, får corona større og større konsekvenser. Først for jomfruhummerfiskeriet, og nu også hesterejerne.

Hesterejefiskerne er pt hjemme. De har indstillet fiskeriet i en uge og følger derved anbefalingerne fra opkøberne.

– Det er super ærgerligt, at vi skal ligge stille lige nu. Der er pænt med rejer, så vi havde set frem til et godt fiskeri, siger Jesper Juul Larsen, formand for hesterejeudvalget i Danmarks Fiskeriforening, som netop drøftede situationen fredag d. 27. marts og blev enige om at følge opfordringen om en stille uge.

 

Udnyttelse på 40 procent

At der er brug for hesterejestop skyldes, at kapaciteten i forarbejdningsindustrien er nede på en udnyttelse på 40 procent.

Hesterejerne bliver pillet i Marokko, hvor coronavirusset også har fundet vej til. Derfor holder man selvfølgelig den nødvendige afstand for at undgå smittespredning, og der er færre fabriksmedarbejdere på job.

– De kan selvfølgelig fryse en masse ned i stedet for, men for at det hele ikke skal brænde sammen, så tager vi en stille uge, mens vi tænker over, hvordan vi bedst kan gribe situationen an, siger Jesper Juul Larsen.

 

Brug for et godt år

Hesterejefiskerne havde ellers håbet, at 2020 skulle være et godt år. 2019 var nemlig et historisk dårligt år med få hesterejer og lave priser, så der er brug for medvind. 1. kvartal af 2019 lovede godt, og fiskerne var derfor optimistiske for året.  

  Der er pænt med rejer, så der var ellers god mulighed for at rette op på sidste år. Men så kom corona, og alting er bremset. Det kommer til at gøre rigtig ondt, og det bliver svært, siger Jesper Juul Larsen, der derfor håber, at politikerne er klar til hjælpe erhvervet.

Om hesterejefiskeriet er på fuld skrue igen om en uge vides ikke.

– Vi ligger stille i denne uge og håber, at der kommer nogle gode meldinger fra forarbejdningsindustrien, som kan betyde, at der kan fiskes efter nogle rationer i næste uge, slutter Jesper Juul Larsen.

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for at få ministeren...

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj...