Fremtidens kost findes på bunden af havet

Blæksprutte, blåmuslinger, brisling og andre fødevarer fra havets dyb har uudnyttet potentiale i jagten på bæredygtige fødevarer

Skidtfisk,bløddyr og alger er nogle af de fødevarer, der har et stort potentiale i ønsket om mere bæredygtige fødevarer, påpeger professor Ole G. Mouritsen fra institut for fødevarevidenskab i et indslag i Go’ Morgen Danmark.

Med til bordet havde han eksempelvis medbragt alger fra bunden af nordsøen, tiarmet blæksprutte, briesling og blåmuslinger. Danskerne har ikke tradition for at spise disse fødevarer, men det er synd og skam. For der gemmer sig gastronomiske oplevelser i disse lidt oversete fødevarer, lyder det fra professor Ole G. Mouritsen. 

Han spår eksempelvis briesling en stor fremtid som delikatesse på de danske middagsborde, og han opfordrer i større grad til, at vi i ønsket om en mere bæredygtig kost, kigger mod havets ressourcer. Ligeledes er det vigtigt at vi spiser fødevarer der ikke er forarbejdet, da forarbejdningen medvirker til at maden mister vigtige næringsstoffer og påvirker smagen. Han fremhæver også at eksempelvis blåmuslinger kan høstet året rundt og er nemme at tilberede.