Kvartals-rationer (mængder) for Mindre Aktive Fartøjer i 2022

Bilag 6 meddelelse nr. 3 – 2022 kvartals-rationer (mængder) for Mindre Aktive Fartøjer i 2022

Denne meddelelse er udstedt i medfør af reglerne i Fødevareministeriets bekendtgørelse nr. 1109 af 30. maj 2021, § 2, jf. bilag 6, samt Rådets Forordning nr. 1888 af 27. oktober 2021.

Meddelelsen træder i kraft den 1. januar 2022 og er gældende til og med 31. december 2022 med mindre andet meddeles

Med virkning fra og med 1. januar 2022 åbnes for FKA-rationsfiskeri inden for de til ordningen afsatte mængder og med følgende rationsmængder:

Rødspættefiskeri i Østersøen

Med virkning fra den 1. januar 2022 og indenfor 20 % af den danske disponible mængde rødspætte i Østersøen åbnes for rationsfiskeri for FKA-fartøjer. Fiskeriet er indtil videre ikke mængdemæssigt reguleret.

Rødspættefiskeri i Kattegat

Med virkning fra den 1. januar 2022 og indenfor 10 % af den danske disponible mængde rødspætte i Kattegat åbnes for rationsfiskeri for FKA-fartøjer. Fiskeriet er indtil videre reguleret med kalendermånedsration på 2.000 kg.

Rødspættefiskeri i Skagerrak

Med virkning fra den 1. januar 2022 og indenfor 10 % af den danske disponible mængde rødspætte i Skagerrak åbnes der for rationsfiskeri for FKA-fartøjer. Fiskeriet er indtil videre reguleret med en kalendermånedsration på 10.000 kg.

Dybvandsrejer i Nordsøen (EF-zone)

Med virkning fra den 1. januar 2022 og indenfor 75 % af den danske disponible mængde dybvandsrejer i Nordsøen åbnes der for et rationsfiskeri for FKA-fartøjer. Fiskeriet er indtil videre reguleret med en kalendermånedsration på 10.000 kg.

Kullerfiskeri i Skagerrak, Kattegat samt Østersøen og Bælterne

Med virkning fra den 1. januar 2022 og indenfor 50 % af den danske disponible mængde kuller i Skagerrak, Kattegat samt Østersøen og Bælterne åbnes for rationsfiskeri for FKA-fartøjer. Fiskeriet er indtil videre ikke mængdemæssigt reguleret.

Laksefiskeri i Østersøen

Med virkning fra den 1. januar 2022 og indenfor 51,9 % af den danske disponible mængde laks i Østersøen og Bælterne åbnes for rationsfiskeri for FKA-fartøjer.

Det er alene tilladt at fiske, medbringe og lande laks som bifangst i andre fiskerier jf. bilag 6 meddelelse nr. 1 – 2022.

Tungefiskeri i Nordsøen

Med virkning fra den 1. januar 2022 og indenfor 5 % af den danske disponible mængde tunge i Nordsøen åbnes for rationsfiskeri for FKA-fartøjer. Fiskeriet er indtil videre reguleret med halve kalendermånedsrationer på 1.000 kg.

Kulmulefiskeri i Nordsøen

Med virkning fra den 1. januar 2022 og indenfor 10 % af den danske disponible mængde kulmule i Nordsøen åbnes for rationsfiskeri for FKA-fartøjer. Fiskeriet er indtil videre ikke mængdemæssigt reguleret.

Pighvar og herunder slethvar i Nordsøen

Med virkning fra den 1. januar 2022 og indenfor 10 % af den danske disponible mængde pighvar og herunder slethvar i Nordsøen åbnes for rationsfiskeri for FKA-fartøjer. Fiskeriet er indtil videre reguleret med halve kalendermånedsrationer på 4.000 kg.

Fælles for alle de anførte FKA-rationsfiskerier er, at FKA-fartøjer først må påbegynde fiskeri på rationsvilkår, hvis der efter ansøgning er udstedt tilladelse fra Fiskeristyrelsen. Jævnfør reguleringsbekendtgørelsens § 17, er det i perioden indtil den 18. januar 2022 tilladt at udøve fiskeri, selv om der ikke er udstedt tilladelse, hvis fartøjsejeren inden fiskeriet påbegyndes har ansøgt om tilladelse.

FKA-fartøjer, til hvilke der er opnået tilladelse til deltagelse i et FKA-rationsfiskeri, må i tilladelsesperioden ikke fiske uden for det farvand tilladelsen omhandler. Tilsvarende er gældende i perioden indtil den 18. januar 2022, dersom der fiskes uden tilladelse, men der er ansøgt om en sådan.   

Uanset der for et FKA-fartøj er ansøgt og opnået tilladelse til deltagelse i FKA-rationsfiskeri, vil landede mængder af den pågældende kvote til enhver tid først fragå fartøjets aktuelle årsmængde, hvis ikke denne allerede er opfisket.

Ved fiskeri i Østersøen underområde 22-32, gælder de generelle vilkår for fiskeri, der er udmeldt i bilag 6 meddelelse nr. 1 af 21. december 2021 regler om vilkår for fiskeri i ICES-underområde 22-32 i Østersøen i 2022.

Ansøgning om tilladelse til rationsfiskeri skal for FKA-fartøjer, der deltager i puljefiskeri, indeholde samtykke fra de øvrige deltagere i puljefiskeriet, evt. ved puljebestyreren.

Biolog: Ålegræs alene kan ikke redde havet

Har man oversolgt idéen om ålegræs som redningsplanke? Ja, lyder svaret fra en biolog, der opfordrer til at få styr på udledningen af næringsstoffer

Biolog: Ålegræs alene kan ikke redde havet

Har man oversolgt idéen om ålegræs som redningsplanke? Ja, lyder svaret fra en biolog, der...