Fiskeristyrelsen: 4 meter – ikke 3 meter

En tastefejl har sneget sig ind om seltrapanel i kommende reguleringsbekendtgørelse. Men der vil blive dispenseret fra den

Når du ser den nye reguleringsbekendtgørelse 1. juli, så lad dig ikke narre af den lille fejl, som har sneget sig ind. Det er en tastefejl, og Fiskeristyrelsen vil dispensere fra den.  

Det drejer sig om placering af seltrapaneler. Her lovede fiskeriminister Rasmus Prehn til generalforsamling i Danmarks Fiskeriforening, at kravene ville blive ændret, hvilket mange fiskere har talt varmt for og glædet sig til. 

Og kravene bliver også ændret, men i stedet for 4 meter, står der nu 3 meter. Det er sket en tastefejl, oplyser Fiskeristyrelsen:

– I bilag 13, nr. 3 fremgår det, at I topsektionen skal placeres et 3 meter langt selektionspanel, der ender maksimalt 3 meter fra enden af fangstposen. Selektionspanelet skal have en maskestørrelse på mindst 300 mm og bestå af 3 åbne kvadratiske masker i bredden.” 

Men der skulle altså stå 4 meter, og det er også 4 meter, som fiskerne skal agere efter. Fiskeristyrelsen oplyser, at tastefejlen desværre ikke ændres inden ikrafttrædelsesdatoen, og derfor vil der blive dispenseret fra ordlyden i bekendtgørelsen frem til næste ændring af bekendtgørelsen.