Der er brug for mere ensrettede regler og ikke flere kontroltiltag

Den konservative EU-parlamentariker Pernille Weiss bakker fiskerne op i kampen mod kameraovervågning
af Helle Kristensen
10 mar 2021

Tirsdag, havde Claus Hjørne Pedersen fra Strandby fiskeriforening møde med EU-parlamentariker Pernille Weiss fra Det Konservative Folkepart. Emnet var kameraovervågning af fiskeriet.

For det er desværre ikke kun i Danmark, at politikere har set sig lun på ideen om kameraovervågning som fremtidens kontrolredskab. Anledningen til snakken var, at EU-parlamentet i går skulle have stemt om, hvorvidt kameraovervågning skal indføres som kontrolredskab i EU. Afstemningen blev imidlertid udskudt til i dag grundet strømafbrydelse i EU.

Europaparlamentet har derfor i dag stemt om hvorvidt kameraovervågning skal være en del af fremtidens kontrolredskab, men resultatet er endnu ikke tilgængeligt.

EU-parlamentariker Pernille Weiss lagde dog ikke skjul på, at hun ville stemme imod tvunget kameraovervågning i fiskeriet.

Hun påpegede, at selvom EU-regler gælder for alle medlemslande, så er der stor forskel på hvordan de enkelte lande implementerer og fortolker de gældende regler. Pernille Weiss italesatte, at der måske i virkeligheden er større brug for en ensretning af gældende regler, frem for at tilføje endnu flere kontroltiltag for fiskeriet.

Du kan se hele dialogen om kameraovervågning af fiskeriet her

Læs mere om:

Flere Nyheder