TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

TripleNine fabrikken i Thyborøn. Foto: TripleNine

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige sprog.

Med en omsætning på 2,78 mia. kr. og en indtjening på 225 mio. kr. markerer regnskabet det hidtil bedste år for virksomheden.

En bemærkelsesværdig vækst på 37 procent i omsætningen fra 2022 til 2023 styrker TripleNines position blandt verdens største producenter af fiskemel og fiskeolie.

Faldende udbud og høj efterspørgsel

Den positive udvikling afspejler sig også i resultatet efter skat, som steg med 20 procent sammenlignet med året før.

– 2023 blev et godt år for vores aktiviteter på tværs af de lande, vi opererer i. Vores produktionsvolumen gik op på alle vores fabrikker samtidig med, at priserne på det globale marked for fiskeolie og fiskemel er steget, siger administrerende direktør Casper Andersen.

Den positive udvikling skyldes ifølge Casper Andersen en kombination af faldende udbud og fortsat høj efterspørgsel efter de vigtige omega-3 fedtsyrer.

Virksomheden har produktionsaktiviteter i Chile, Danmark og Norge, og især i de sidstnævnte lande er aktivitetsniveauet steget markant.

Efterspørgslen efter TripleNines produkter forbliver høj, især inden for akvakulturindustrien, hvor en stor del af virksomhedens produkter anvendes til blandt andet lakseopdræt i Norge.

Desuden understreger Casper Andersen vigtigheden af akvakultur som en effektiv kilde til animalske proteiner og aminosyrer.

Imødegår højt energiforbrug

For at imødegå virksomhedens høje energiforbrug i produktionen har TripleNine investeret i tiltag til reduktion af energiforbruget både på kort og lang sigt.

Direktøren forventer yderligere investeringer i denne retning i 2024.

Fakta

  • TripleNine producerer marine ingredienser som fiskemel og -olie og stræber efter at være foretrukken leverandør indenfor marine ingredienser til primært akvakultur.
  • TripleNine beskæftiger cirka 300 medarbejdere fordelt på lokationer i Norge, Chile og Danmark.
  • I Danmark beskæftiger TripleNine cirka 110 medarbejdere.

Kilde: TripleNine

Ulovlige tejner bjærget ved Anholt

I sidste uge fandt en patrulje fra Fiskeristyrelsen en masse efterladte tejner med døde dyr i

Ulovlige tejner bjærget ved Anholt

I sidste uge fandt en patrulje fra Fiskeristyrelsen en masse efterladte tejner med døde dyr...