Fiske- og akvakulturindustrierne i EU går sammen i ny alliance

Repræsentanter for organisationerne AIPCE CEP, EAPO, EUROPECHE og FEAP, fotograferet på Seafood Expo Global i Barcelona. Foto: Europêche

Under et møde på Seafood Expo Global i Barcelona annoncerede organisationerne AIPCE CEP, EAPO, EUROPECHE og FEAP – alle med aktiviteter inden for fiskeri og fiskeopdræt – deres fælles plan om at danne en strategisk alliance.

Målet er at styrke deres indflydelse og fremme fælles mål på tværs af branchen, skriver Europêche i en pressemeddelelse.

Fokus på sundhed og miljø

Alliancen ønsker at gøre opmærksom på fordelene ved fiskeri- og akvakulturprodukter, både for menneskers sundhed og for miljøet. De understreger vigtigheden af fisk og skaldyr som en bæredygtig kilde til protein.

Ved at arbejde sammen håber alliancen at kunne påvirke EU’s politik og globale debatter om fødevarer og bæredygtighed. De ønsker at sikre, at fiskeri og akvakultur prioriteres lige så højt som landbrug i EU’s politiske dagsorden.

Alliancen vil også fokusere på at informere forbrugerne om, hvordan fisk og skaldyr produceres, deres ernæringsmæssige værdi og dem, der står bag produkterne.

Det samlede mål er at fremme positive forandringer i EU’s fiskeri- og akvakulturpolitik.

Hos Danmarks Fiskeriforening byder direktør Kenn Skau Fischer den nye alliance velkommen.

– Det lyder spændende med det nye samarbejde, og jeg glæder mig til at se om alliancen kan blive til gavn for dansk fiskeri, siger Kenn Skau Fischer.

Ulovlige tejner bjærget ved Anholt

I sidste uge fandt en patrulje fra Fiskeristyrelsen en masse efterladte tejner med døde dyr i

Ulovlige tejner bjærget ved Anholt

I sidste uge fandt en patrulje fra Fiskeristyrelsen en masse efterladte tejner med døde dyr...