Facebook blev en digital dagbog for Rasmus Hald

Med stor succes satte Rasmus Hald en af de første fisker-Facebook-sider i søen; HM 635 Karbak

Rasmus Hald var med Facebook-siden HM 635 Karbak en af de første danske fiskere på Facebook – og en af dem, der har haft størst succes med at udbrede kendskabet til dansk fiskeri på det sociale medie.

Hans ønske var, da han begyndte Facebook-siden at vise billeder fra sin hverdag som fisker, og dermed også medvirke til en øget forståelse for dansk fiskeri. En mission han i høj grad lykkedes med.
Hans daglige opslag om alt lige fra opskrifter på fisk til videoklip af sejlads i hårdt vejr, krydret med lidt politiske frustrationer betød, at Facebook-siden HM 635 Karbak opnåede over 12.000 følgere.

 

Fra hobby-fotograf til Facebook-succes

Da Rasmus Hald første gang lavede et Facebook-opslag på Facebook-siden HM 635 Karbak, var det resultatet af en række forskellige omstændigheder. Rasmus Hald, der gennem mange år har fotograferet i sin fritid, havde taget nogle kurser, hvor han var blevet introduceret for Facebook som en platform for online markedsføring.
Han startede med at smide nogle billeder op på sin private Facebook, og det blev en stor succes.
Derefter gik det slag i slag. I januar 2015 oprettede han Facebook-siden HM 635 Karbak. Her delte han flittigt ud af hverdagens oplevelser til søs. Og opslagene blev en stor succes og nåede meget bredt ud. 

 

Den positive historie

Men hvad var det egentligt, der fik Rasmus Hald til fra den ene dag efter den anden, at dele ud af sin hverdag som fisker?

– Da jeg startede, handlede det jo meget om at fortælle den positive historie, og også at vise nogle billeder fra vores arbejdsdag. Hen ad vejen fandt jeg så ud af, at det havde en god effekt, når jeg så også lige delte en opskrift på god fisk eller italesatte en vigtig problemstilling. Det skabte et varieret indhold. Min erfaring er, at det, der er med til at gøre det spændende og troværdigt for dem, der følger med, er, at man ikke gør det for opstillet. Det fungerer faktisk allerbedst, når man også viser de gange, hvor man kvajer sig, fortæller Rasmus Hald, der godt kan savne, at lidt flere fiskere deler ud af deres dagligdag med fiskeriet.

 

Hald er stille

Men selv er han også blevet mere stille på Facebook. For der er knap så meget positivt at fortælle om i disse tider.
– Da jeg startede med at dele opslag på Facebook, var det i høj grad også med et ønske om at italesætte dansk fiskeri. Men lige nu bor jeg i Norge, og jeg fisker med en tysk båd. Det gør det lidt malplaceret, og stå og tale om dansk fiskeri. Dengang så tingene også lidt lysere ud. I dag er det svært at stille sig op at fortælle en positiv historie, for fiskerne er enormt udfordret, og det kan hurtigt gå hen og blive en klagesang. Og det er knap så motiverende at sende afsted i længden, konkluderer Rasmus Hald.
Men Ramus Hald er ikke helt ude af liningen. Han barsler med nye tiltag for sin Facebook-gruppe med opskrifter. For Rasmus Hald er Facebook en digital dagbog, der konstant udvikler sig. 

Rasmus Halds gruppe med fiskeopskrifter finder du her

Du kan også følge Rasmus Hald på facebooksiden: Rasmus Hald – Et fiskerliv

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...