Rusland og Norge enige om kommende fiskeriaftale

Norge og Rusland er efter forhandlinger blevet enige om en fælles fiskeriaftale for 2022
af Louise Svane Pedersen
18 okt 2021

De to landes fiskeriforhandlere har som følge af corona måtte forhandle den kommende fiskeriaftale for 2022 ved hjælp af digitale løsninger, men det har ikke været nogen hindring for at blive enige om fremtidens fiskeri. Forhandlingerne er nu ovre, og nationerne har offentliggjort indholdet af den aftale, som de begge er tilfredse med.

Det skriver den norske regering på deres hjemmeside.

- Aftalen, vi har indgået med Rusland, giver både de russiske og norske fiskere gode betingelser for at drive et bæredygtigt og lønsomt fiskeri i 2022, fortæller Bjørnar Skjæran, der er den norske Fiskeri- og Havminister.

Den norske Fiskeri- og Havminister lægger vægt på, at de to lande er blevet enige om, at både Rusland og Norge skal have en havforvaltning i nordområderne. Havforvaltningen skal både være langsigtet og bæredygtig, så man og i fremtiden, i fællesskab, kan passe på verdens største torskebestand - og de andre fiskearter, der findes i Barentshavet.

- De vigtigste bestande i nordområderne er i tilbagegang, men takket være et godt samarbejde, har Norge og Rusland blevet enige om en aftale, der er biologisk bæredygtig, siger Bjørnar Skjæran.

I aftalen står der, at totalkvoten for arktisk torsk gældende i 2022 er aftalt til at være på 708.480 tons. Den norske del af kvoten er på 321.605 tons torsk.

Forhandlerne har også aftalt en årskvoteflex på 15 procent mod de tidligere 10. Dette skal ses i lyset af corona og de udfordringer, der er kommet i kølvandet af pandemien, lyder det fra Fiskeri- og Havministeren.

Læs mere om:

Flere Nyheder