Hollandsk bomtrawler opbragt af Fiskerikontrollen

Hollænder fiskede ulovligt med inderposer i fangstposerne. Fiskerikontrollen tog ham på fersk gerning

Fiskerikontrolskibet Vestkysten har i sidste uge taget en hollandsk bomtrawler på fersk gerning. Bomtrawleren fiskede med ulovlige fangstposer i et forbudsområde i Nordsøen. Det skriver Fiskeristyrelsen på sin hjemmeside.

På den elektroniske overvågning kunne Fiskeristyrelsen tidligere på dagen konstatere, at den hollandske bomtrawler opholdt sig ulovligt i et opvækstområde for rødspætter. Derfor planlagde fiskerikontrolskibets besætning et uanmeldt kontrolbesøg. Fiskeskipperen forsøgte at sejle væk fra Fiskerikontrollen, da boardingbåden var ved at lægge til bomtrawleren.

Overstyrmand Mads Grundvad Nielsen fra fiskerikontrolskibet Vestkysten fortæller: 

Efter mange forgæves forsøg på at skabe kontakt med det hollandske fartøj, lykkedes det for en af vores fiskerikontrollører at springe ombord. Kontrolløren fik stoppet fartøjet og kunne derefter konstatere, at der var anvendt såkaldte ’inderposer’ i bomtrawlerens fangstposer. Brug af inderposer gør, at fisk under mindstemål ikke slipper ud af trawlet igen og er en særdeles grov overtrædelse af reglerne.

– Vi ser indikationer på ulovligt fiskeri med inderposer fra fangster, hvor der landes meget små størrelser og fisk under mindstemålet. Det resulterer i et stort udsmid af små fisk, som jo desværre går ud over bestandene. En overtrædelse som denne kan ofte være vanskelig at konstatere, fordi bomtrawlerne kan bjærge deres redskaber på meget kort tid – og samtidig holder godt øje med os og vores færden. Vi er derfor tilfredse med at kunne få sat en stopper for det ulovlige fiskeri i denne omgang. En klækkelig bøde er i vente, så forhåbentlig tænker fiskeskipperen sig om en ekstra gang, næste gang han tager på fiskeri, siger overstyrmand Mads Grundvad Nielsen fra fiskerikontrolskibet Vestkysten.

Den hollandske bomtrawler kan forvente bødekrav for det ulovlige fiskeri med inderposer på op til kr. 375.000.

Herudover er fiskeskipperen blevet anmeldt til politiet for at udsætte kontrollørerne for fare i forbindelse med boarding af fiskefartøjet.