SF vil forbyde klimavenligt fiskeri

Det er helt ude i hampen, at SF vil forbyde det klimavenlige fiskeri efter muslinger, mener Allan Buch

– Kigger man på en liste over, hvilke fødevarer der har det absolut mindste klimaaftryk, topper muslinger listen. Klimaaftrykket fra en musling er det halve af klimaaftrykket fra en gulerod.

Sådan indleder Allan Buch, formand for Bælternes Fiskeriforening og næstformand for Danmarks Fiskeriforening, et debatindlæg på sønderborgnyt.dk.

Baggrunden er, at SF’s Karina Lorentzen forleden havde et debatindlæg på samme netavis, hvor hun argumenterede for, at man bør forbyde fiskeriet efter muslinger i Flensborg Fjord.

Allan Buch mener, at forslaget er helt ude i hampen.

– Ikke nok med, at Karina Lorentzen glemmer de klimamæssige fordele ved muslingefiskeriet, så ignorerer hun fuldstændig, hvad fagkundskaben siger om miljøeffekterne af muslingefiskeriet, skriver han og henviser til, at man hos DTU Aqua konstaterer, at det er svært at dokumentere langtidseffekten af fiskeriet, fordi bundfaunen påvirkes af meget andet end fiskeriet.

– Det er prisværdigt, at SF vil styrke havmiljøet – det vil vi også i fiskeriet. For det er vores levebrød. Derfor mener vi, vi skal tage fat, der hvor det gør en forskel i stedet for at sætte danske fiskere fra bestillingen uden grund, skriver Allan Buch.

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0 procent af den maksimalt tilladte fangst

Makrelaftale: Færøerne får øget adgang til britisk og norsk farvand

Den nye aftale indebærer en reduktion af den færøske andel fra 12,6 procent til 12,0...