Parasit spænder ben for fiskeriet efter limfjordsøsters

I øjeblikket tillader Fiskeristyrelsen ikke, at der bliver fisket efter Limfjordsøsters

Der er lukket for fiskeriet af Limfjordsøsters.

Fiskeristyrelsen tillader ikke, at man fanger dem, fordi parasitten Bonamia ostreae har slået får mange ihjel. Det skriver dr.dk.

– Det er vores nøgleprodukt, så det er alvorligt. Både at vi ikke kan fiske efter Limfjordsøsters, men også fordi vi ikke har nogle råvarer at sælge, siger Svend Søe Bonde, der er fisker og ejer af Glyngøre Shellfish og Danish Oyster Bar.

I øjeblikket er hans skibe på land. Han forventer ikke at kunne sælge limfjordsøsters til nytårsaften – her må danskerne nøjes med stillehavsøsters fra Limfjorden. 

Hos DTU Aqua i Nykøbing Mors er de opmærksomme på, at limfjordsøsters er presset af bakterien. 

– Vi kan ikke vaccinere de østers, der er i Limfjorden. Så de østers, der er i fjorden, vil sandsynligvis få parasitten, med mindre nogle af dem er resistente. Det kan vi håbe på. Og så kan vi håbe på, at de kan danne baggrund for, at der kan vokse en ny bestand frem, forklarer Jens Kjerulf Pedersen, der er professor på DTU Aqua i Nykøbing Mors. 

Bonamia ostreae blev første gang fundet i limfjordsøsters for syv år siden, men dengang var der ikke dødelighed i bestanden.

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn omstilling af fiskeriet

Danmarks Fiskeriforening: Sådan får vi et grønnere fiskeri

Danmarks Fiskeriforening holder fredag generalforsamling i Hirtshals, hvor foreningen fremlægger sine bud på en grøn...