Bogaktuel og snart 70 år

Socialdemokratiets fiskeriordfører Bjarne Laustsen er portrættereret i en ny bog skrevet af tidligere fiskeriminister Rasmus Prehn. Og inden længe runder han 70 år

Med tre perioder som fiskeriordfører for Socialdemokratiet og endnu flere år som nordjysk folketingsmedlem er Bjarne Laustsen et velkendt navn i fiskeriet.

Han kigger gerne forbi til generalforsamlinger og blander sig i fiskeridebatten – men hvis du stadig ikke helt synes, at du kender ham ordentligt, så bør du dykke ned i den nye bog ”Den Sidste Rustbanker”.

Tidligere fiskeriminister Rasmus Prehn (S) har skrevet portrætbogen, som skildrer Bjarne Laustsens liv. Fra barnsben frem til i dag, hvor han 9. december runder 70 år.

 

Nordjyllands tillidsmand

For Bjarne Laustsens liv harmonerer ikke med nutidens klichéer på Christiansborg. Han er nemlig ikke en akademiker, som aldrig har været ude på arbejdsmarkedet – tværtimod.

Han blev født i 1953 på et husmandssted i Himmerland uden strøm og rindende vand. Efter syvende klasse gik han ud af skolen. Han sparede selv op til at komme på ungdomsskole og blev senere udlært maskinarbejder. Allerede tidligt fik han smag for tillidshvervet og blev aktiv i Dansk Metal.

Og så begyndte hans politiske karriere. Først som byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Støvring Kommune. Derefter blev han folketingspolitiker i 1992. Nordjyden tog en pause herfra fra 1994 til 1998, men siden da har han haft en fast plads i Socialdemokratiets folketingsgruppe.

Og trods karriereskiftet, så er han fortsat tillidsmand; hele Nordjyllands tillidsmand. For det er de sager, som vedrører nordjyderne, der står Bjarne Laustsens hjerte nært.

 

Bogreception og fødselsdag

Som sagt, er ”Den Sidste Rustbanker” skrevet af partifællen Rasmus Prehn. Den udkom 30. november og blev fejret 28. november på Christiansborg.

Og festlighederne stopper ikke her.

5. december fejrer Bjarne Laustsen, at han meget snart fylder 70 år. Det er på Christiansborg i Socialdemokratiets gruppeværelse, hvor man selvfølgelig også kan få fingrene i et signeret eksemplar af den nye portrætbog.

Stort tillykke!

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...