Fiskeristyrelsen har gjort det lidt nemmere for fiskere i Østersøen og Kattegat

Krav om særlig tilladelse til fiskeri Østersøen bortfalder, og det åbner for nye muligheder for Kattegat-fiskere

17. november bortfaldt kravet om, at man som fisker i Østersøen og Bælterne skal søge om en særlig fiskeritilladelse for torsk, brisling og sild.

I og med at den særlige tilladelse bortfaldt, har det også ændret på reglerne for melding, når man skifter farvand mellem Østersøen og Kattegat. Derudover er det også sådan nu, at man godt må bruge sine Kattegat-redskaber i Østersøen, men du må stadig ikke bruge dine Østersø-redskaber i Kattegat.

Dette bekræfter både Jacob Handrup, der er rådgiver om landingspligt i Danmarks Fiskeriforening, og Jeanette Siegumfeldt fra Fiskeristyrelsen.

Til Fiskeri Tidende fortæller Jacob Handrup følgende:

– De redskaber, der er tilladt i Kattegat, har hele tiden været lovlige at benytte i Østersøen. Efter at fiskerne ikke længere skal søge om den særlige tilladelse til at fiske særlige arter i Østersøen og Bælterne, så er det også muligt at bruge Kattegat-redskaber i Østersøen på samme fangstrejse. Der åbner sig dermed en række nye muligheder for fiskerne i den sydlige del af Kattegat, som får mulighed for at se om der er gode fangster i området.

– Desværre, kan man sige, at fordelen ikke går den anden vej. Fisker man med Østersø-redskaber, kan man ikke gå ind i Kattegat uden at skifte fangstpose.

Derudover skal fiskere heller ikke længere bruge de særlige meldekrav for farvandskifte, når de skifter farvand mellem Østersøen og Kattegat.

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder

Fiskerne fanger masser af kulmuler

De danske fiskere har haft et godt fiskeri efter kulmuler i årets første fire måneder