DN er utilfreds med havplanen

Danmarks Naturfredningsforening er utilfreds med, at der bliver taget hensyn til fiskeriet i havplanen

Hovedrystende.

Sådan lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening om, at et bredt flertal i Folketinget som en del af havplanen har vedtaget, at der fortsat skal være mulighed for at fiske med bundslæbende redskaber i de havområder, som ikke er strengt beskyttede.

De naturbeskyttede områder er i havplanen delt op i to.

10 procent af havet bliver strengt beskyttede, og i disse områder må der ikke fiskes med bundslæbende redskaber.

Yderligere 20 procent af havet bliver beskyttede, men ikke strengt beskyttede, og i disse områder må der fortsat fiskes med bundslæbende redskaber.

Det skyldes, at disse områder typisk ikke er beskyttet af hensyn til havbunden, men i stedet af hensyn til fx fugle eller marsvin, for hvem det ikke har nogen betydning, om der fiskes med bundslæbende slæber.

På trods af dette fastholder DN, at der bør indføres trawlforbud i disse områder.

– Det er hovedrystende, at havplanen tillader fiskeri med bundslæbende redskaber og andre skadelige aktiviteter i de fleste 20 pct. beskyttede havområder. Det bør laves om, så vores havbund og havnatur som minimum får fred for bl.a. ødelæggende bundtrawl og muslingeskrab i det, vi kalder beskyttet hav, lyder det i en kommentar fra Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

LÆS OGSÅ: Danske fiskere hilser havplan velkommen

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...