Møllelobbyister kalder havplan for et kæmpe svigt

Selv om en tredjedel af det danske havareal afsættes til vindmøller, skælder mølleindustrien ud på regeringen

– Et kæmpe svigt.

– Helt uhørt.

Sådan lyder reaktionen fra energisektoren på den havplan, et bredt flertal i Folketinget netop har vedtaget.

Her afsætter man ellers en tredjedel af det danske havareal til vindmøller, men der skal tilsyneladende mere til at imponere mølleindustrien.

For hos Green Power Denmark, der er en lobbyorganisation for den danske energisektor, er man først og fremmest utilfreds med, at de såkaldte ”åben dør-projekter” droppes.

Det drejer sig om 24 vindmølleprojekter, som i forvejen var skudt til hjørne, fordi der er rejst tvivl om, hvorvidt de vil kunne gennemføres på grund af EU-lovgivning.

– Det er helt uhørt. Regeringen bremser et grønt industrieventyr, og den svigter tilliden hos de virksomheder, som skal investere i fremtidens grønne omstilling, siger Kristian Jensen, adm. direktør i Green Power Denmark.

– Regeringen takker nej tak til de virksomheder, der er klar til at etablere masser af havvindmøller, så forbrugerne hurtigt kan få billig, grøn el, og Danmark kan få gang i produktionen af grønne brændstoffer til fly og skibe. Det er uforståeligt, siger Kristian Jensen.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...