Fraråder landing af fisk 15. maj

Hvis 15.000 vognmænd vælger at blokere vejnettet 15. maj, vil det få konsekvenser for transporten af fisk fra de forskellige fiskeauktioner

Både Danmarks Fiskeriforening og en række fiskeauktioner anbefaler, at man ikke lander fisk 15. maj.

Det skyldes udsigten til en landsdækkende protest og vejblokade. Bl.a. har Hanstholm Fiskeauktion sendt en anbefaling ud til fiskerne om, at de bør undlade at lande fisk til auktionen mandag 15. maj, hvis transportblokaderne bliver en realitet. Danske Fiskeauktioner kommer med samme råd, og også i Gilleleje på Fiskeauktion Danmark beder de fiskerne stærkt overveje, om de vil lande fisk denne dag.

Dette skyldes ikke, at auktionerne ikke vil sælge landingerne, men fordi det kan blive besværligt at få den solgte fisk sendt ud til opkøberne, hvis 15.000 lastbiler holder stille på de danske veje.

Også på Hirtshals Fiskeauktion er de opmærksomme på situationen. Auktionsmester Finn Møller fortæller at skulle der blive landet fisk den dag, så skal der også nok blive holdt en auktion over landingerne. Men han forklarer også, at det kan blive svært at komme af med de solgte fisk.

– Jeg har tidligere via min tid som fiskeeksportør oplevet en transportstrejke, og det her med at stå med otte tons fisk, der ikke kan komme nogen vegne, det er ikke særlig godt, siger han.

– Min forventning er derfor, at fiskeeksportørerne ikke kommer til at stille en masse på benene for at kunne aftage noget den dag, hvis der opstår en ny transportstrejke, forklarer Finn Møller.

Det er derfor op til den enkelte fiskere, om han vil lande fisk til en af de danske auktioner mandag 15. maj, hvis vejblokaderne bliver en realitet.

Har vi friskfanget fisk mandag morgen, så sælger vi den naturligvis på auktionen, men omvendt kan det heller ikke garanteres, at det når ud til kunderne samme dag, lyder det fra auktionsmesteren i Hirtshals. 

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort sit regnskab for 2023, og tallene taler deres tydelige...

TripleNine sætter rekord med historisk høj indtjening

Den internationale producent af fiskemel og fiskeolie, TripleNine, med hovedsæde i Esbjerg, har netop offentliggjort...