Fiskefartøjer søges til at deltage i tobis-mærkningstogt

DTU Aqua søger 1 fiskefartøj, som vil deltage i TRUST-projektets tobismærkningstogt

DTU Aqua søger 1 fiskefartøj, som vil deltage i TRUST-projektets tobismærkningstogt i 7 sammenhængende dage i forvaltningsområde 1r, 2r og 3r.

Det dedikerede mærkningstogt skal gennemføres under tobisfiskerisæsonen i perioden uge 18-22. Præcise startdatoer for perioden aftales hurtigst muligt efter udvælgelse af fartøj. Der kan udelukkende fanges tobis til mærkning, og ikke til landing, under tobismærkningstogtet.

Projektet gennemføres af DTU Aqua, som ved udførelse af forsøget ønsker at opnå fysiske beviser for tobisens migrationer indenfor og mellem forvaltningsområder. Ved dette mærkningstogt fokuseres der på migration på tværs og mellem forvaltningsområder, med et mål om at mærke 5.000 tobis på et antal banker fordelt på forskellige forvaltningsområder (1r, 2r og 3r) og EEZ (EU). 

Det deltagende fartøj vil blive tildelt tobiskvote beregnet ud fra den charterpris, fartøjet oplyser. Fartøjets oplyste charterpris vil blive rimelighedsvurderet og kvoten vil blive tildelt umiddelbart efter gennemførelse af forsøgsperioden.

Hvis du ønsker at deltage i mærkningstogtet, så kan du læse meget mere om krav, formalia og hvordan du søger via dette link.

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...