Klar til tobissæsonen 2023?

Fiskeriets Arbejdsmiljøråd opfordrer alle til at tjekke op på sikkerheden, før de går i gang med tobisfiskeriet til april

Kender alle ombord til sikkerhedsudstyrets placering og brug – og er der afholdt øvelser i brugen af udstyret? 

Sådan lyder nogle af spørgsmålene, som Fiskeriets Arbejdsmiljøråd opfordrer alle til at have styr på inden tobissæsonen.

Er uheldet ude, er det særdeles vigtigt, at man har styr på, hvordan man håndterer en redningsindsats uden selv at komme til skade. Man skal f.eks. også have styr på, hvordan en person kan bjærges op af lastrummet eller lasttanken.

Sørg for at hele besætningen er bekendt med de specielle risici, der kan være forbundet med industrifiskeri og hvilke forholdsregler, der er vigtige for at undgå alvorlige ulykker. 

Brug filmen ”Svovlbrinte i lasten” og gennemgå pjecen ”Arbejde i tank og lastrum” i forbindelse med instruktion af besætningsmedlemmer. 
Sørg for at arbejdspladsvurderingen (APV) er opdateret i forhold til det arbejde, der foregår ombord i forbindelse med fangst- og håndtering af industrifisk.

Hvis besætningen selv fortager losningen af industrifisken, så vær opmærksom på, at det er Arbejdstilsynets regler, der er gældende. AT-vejledningen ”Biologisk og kemisk påvirkning ved losning af industrifisk” En papirversion af vejledningen skal være tilgængelig ombord.

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget store mængder stenbidere

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget...