Kollerup: Vi skal styrke dansk fiskeri

I et debatindlæg i dagens Nordjyske slår Simon Kollerup fast, at Socialdemokratiet er optimistiske på fiskeriets vegne, og at de vil kæmpe for de danske fiskere

”Jeg er stolt af det danske fiskeri, og jeg er sikker på, at erhvervet går en lys fremtid i møde”. Sådan skriver tidligere erhvervsminister og fiskeriordfører, Simon Kollerup i dagens Nordjyske.  Han slår samtidig fast, at Socialdemokratiet vil kæmpe for dansk fiskeri.

For i Socialdemokratiet er man helt bevidste om, at fiskeriet spiller en stor rolle. Både for fødevareforsyningen og for sammenhængskraften i Danmark.

– Som nordjysk folkevalgt er glad og stolt over, at Socialdemokratiet stod last og brast med fiskeriet . For når jeg kigger ud over Hanstholm Havn, bliver jeg mindet om, at fiskeriet over årene har leveret et kæmpe samfundsbidrag og været afgørende for byen og hele oplandet. Det gælder ikke kun i Hanstholm. Det gælder i alle områderne omkring de danske fiskerihavne, og det er godt for den geografiske balance i Danmark. Bl. a. derfor er fiskeriet  værd at kæmpe for.

Samtidig bidrager fiskeriet med sunde og klimavenlige fødevarer. De nye kostråd anbefaler af den grund, at danskerne skal spise mere fisk.  Fiskeriet kan faktisk bryste sig af, at erhvervet har reduceret CO2-udledning med 62 pct.

siden 1990, og fiskerne er fast besluttet på at nå 70% CO2-reduktion i 2030. Det må man tage hatten af for, skriver Simon Kollerup blandt andet.

Havplan og fiskerikommissionen

I indlægget kan man også læse, at Simon Kollerup glæder sig over de forbedrede fiskerimuligheder i Nordsøen, ligesom han  har store forventninger til Fiskerikommissionen

– Fiskekvoterne er blevet hævet. Det kommer til at sætte nogle positive aftryk på både fiskeriet og de de danske havne. Derudover er der nedsat en fiskerikommission, der skal komme med anbefalinger til, hvordan vi fremadrettet kan sikre et dansk fiskeri i international topklasse, hvad angår effektivitet og bæredygtighed, lyder det fra Kollerup.

Endelig slår Kollerup fast, at havplanen skal sikre sameksistens og blandt andet give mulighed for at fiske mellem havvindmøllerne.

– Det gælder også i arbejdet med havplanen, hvor sameksistens er nøgleordet. Altså, at der skal være plads til mange forskellige aktiviteter på havet på én gang.

Lige fra fiskeri til CO2-lagring og energiøer. Derfor skal vi sikre en klog havplan, der giver plads til alle og udnytter havet bedst muligt. Eksempelvis ved at sikre, at havvindmølleparker ikke placeres på de bedste fiskepladser , og ved at sikre, at der kan fiskes mellem havvindmøllerne, skriver Simon Kollerup.

 

 

 

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...