Status på EU-Norge: Fiskeriminister opfordrer Norge til forhandling og at underskrive Skagerrak-Kattegat aftale

Seneste nyt om forhandlingerne mellem EU og Norge om fiskeriet 2023

Det er ikke kun fiskerne, der er frustrerede over den manglende aftale mellem EU og Norge. Også fiskeriminister Jacob Jensen (V) finder det dybt problematisk, at Norge har vist sig at være meget lidt imødekommende i forhandlingerne om fiskeriet for 2023 – og at dansk fiskeri dermed er taget som gidsel.

– Jeg er klar over, at det har store økonomiske konsekvenser for dansk fiskeri, lyder det fra ministeren, efter Danmarks Fiskeriforenings formand, Svend-Erik Andersen, har bedt ham gribe ind i sagen.

Og det forsikrer ministeren, at han har gjort.

– Jeg har haft møder med både EU’s fiskerikommissær og den norske fiskeriminister, hvor jeg har udtrykt min utilfredshed med den manglende aftale. Jeg har ved samme lejlighed opfordret til, at vi får færdiggjort forhandlingerne hurtigst muligt og på en ordentlig måde. Jeg har også opfordret den norske minister til ikke at blokere for, at vi får underskrevet den allerede færdigforhandlede Skagerrak-Kattegat aftale, oplyser Jacob Jensen.

Indtil videre har Norge nægtet at underskrive Skagerrak-Kattegat aftalen. Det vil de først gøre, når alle aftaler er på plads. Det kræver derfor et fortsat EU-pres på Norge, for at forhandlingerne kan komme videre – og for at den fastlåste situation ikke udspiller sig år efter år.

– På tværs af EU er der stor opmærksomhed på at undgå en lignende situation fremover, og i EU regi vil man derfor søge at fastlægge en ny strategi for fremtidige forhandlinger med Norge, slutter fiskeriministeren.

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget store mængder stenbidere

Bundgarnsfiskere har genudsat tonsvis af stenbidere

Selv om de har begrænset deres fiskeri markant, har bundgarnsfiskere på Djursland måttet genudsætte meget...