De sidste bornholmere håber på ophugning

Der er 7-8 trawlere tilbage, der er hjemhørende på Bornholm, og som nu driver fiskeri andre steder. De håber alle på ophugning

– Nu bliver vi igen stillet et år i udsigt, hvor vi stort set ikke må fange noget som helst i Østersøen. Det lyder meget fint, når de siger, at vi kan fiske rødspætter i område 24, men der går mange år imellem, at der samler sig så store mængder rødspætter i det område, at de bornholmske fiskere kan få glæde af dem.

Sådan lyder det fra Thomas Thomsen, der er formand for Bornholms og Christiansøs Fiskeriforening om udsigten til endnu et år med meget lave kvoter i Østersøen.

Han mener, at der er behov for en ophugningsrunde, så de tilbageværende fiskere kan få mulighed for at komme ud af fiskeriet.

– Der var mange, som ikke levede op til kriterierne sidste gang, og det er ikke blevet nemmere at leve op til kriterierne siden. Derfor bør man lave en ny ophugningsrunde med nogle andre kriterier. I min verden burde selve det at have kvoter i Østersøen være nok til at komme i betragtning, siger Thomas Thomsen.

Han fortæller, at der er 7-8 trawlere tilbage, der er hjemhørende på Bornholm, og som nu driver fiskeri andre steder.

– En håndfuld af dem har ikke kvoter nok til at fiske 12 måneder om året i andre farvande. De var i forvejen økonomisk trængte, da de sejlede ud af Østersøen, og så er det svært at skulle gældsætte sig yderligere for at få lov at fiske. Derfor ser jeg en ny ophugningsrunde som det eneste rigtige at gøre, siger Thomas Thomsen.

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter i de kommende år

Rødspætte-bestanden i Kattegat og Østersøen er eksploderet

De danske fiskere i Kattegat og Østersøen vil højest sandsynligt kunne fange markant flere rødspætter...