Hvide Sande-fisker mangler fiskeriet i Østersøen

Jeg tror, det har lange udsigter, inden vi kommer i Østersøen igen, hvis vi nogensinde kommer det, lyder det fra Hvide Sande-fisker

– Jeg tror, det har lange udsigter, inden vi kommer i Østersøen igen, hvis vi nogensinde kommer det.

Sådan lyder det fra Hvide Sande-fisker Jens Frich, der har fartøjerne RI 236 Lisbeth Frich og RI 428 Nordkysten. Tidligere var Østersø-fiskeriet en vigtig del af fiskeriet for Jens Frich, men hans fartøjer har ikke været i Østersøen siden 2016.

– I 2016 fangede vi 140 ton torsk i Østersøen, og førhen fangede vi meget større mængder. Vi var typisk i Østersøen i december, januar og februar, men vi har ikke noget økonomisk grundlag for at tage derom længere, siger Jens Frich.

– De, som har fået hugget deres fartøjer op, er reddet, men os, der har investeret store summer i kvoter, sidder tilbage med sorteper, siger han og konstaterer, at det går udover hele dansk fiskeri, når et stort område som Østersøen mere eller mindre lukkes for fiskeri.

– Når farvandsområder forsvinder, så søger folk de steder hen, hvor der er noget af fange, og til sidst ligger vi alle sammen og fisker det samme sted. Jeg kan kun se én model for mig, der vil virke, og det er, at hver gang man fjerner farvandsområder eller tager fisk fra os, så tager man fartøjer ud, der svarer til det fiskeri, man fjerner, siger han.