Med HM 281 Mercy på DanFish-tur

Masser af fiskere har taget turen til DanFish for at netværke med kollegaerne og nørde nyt udstyr; bl.a. besætningen fra HM 281 Mercy

Med højt humør og store forventninger ankom besætningen far HM 281 Mercy onsdag til årets fiskerimesse. Som mange andre fiskere var de tre Hanstholm-fiskere plus lærling blevet i land for at tage turen til Aalborg, hvor de skulle snuse til det nyeste nye inden for fiskeriet.

– Vi er afsted hver gang, der er messe. Det plejer altid at være et hit, lød det forventningsfuldt fra Anders Hyre Corell.

– Vi overvejer lidt et nyt generatoranlæg, så vi skal da lige ind og se, hvad der er af spændende ting, og hvad der rører sig. Og ellers så skal vi snakke med folk og hygge os, tilføjede Henrik Bloch.

 

Uh, en fin motor

Og som sagt, så gjort. Første stop på turen var i Fundamentet med en hurtig sludder hos Fiskeriets Arbejdsmiljøråd – også North Sea College skulle der hilses på.

– Får I lært Julius noget, spurgte uddannelseskonsulent Sussi Jensen, og jo, jo, han har både prøvet at fiske hummer, tobis, sperling og meget mere.

Herefter gik turen fra den ene motor til den anden. Som små børn i en slikbutik gik fiskerne på opdagelse og næstuderede de rene og nypolerede maskiner fra Cummins, Mitsubishi, Volvo Penta og MAN.

– Der er mange fine, konstaterede fiskerne, før de gik op ad trappen til scenen.

 

En ægte personaletur

For i bunden af Hal A var det næsten som at komme hjem.  Som altid var hele Hanstholm her samlet på en fælles stand, så få sekunder efter at Hanstholm-fiskerne trådte ind, sagde den første udstiller hej.

Indkøbsforeningen, havnen, fiskeriforeningen – de var der alle, og 1-2-3 så blev der skænket en lille øl, mens snakken gik lystigt.

Og sådan fortsatte det forhåbentlig resten af dagen og aftenen. Som mange andre fiskere brugte HM 281 Mercy hele dagen på messen og tog en overnatning i Aalborg.

– Det er jo ikke så tit, at vi gør sådan noget. Så det vil vi rigtig gerne prioritere, sagde Henrik Bloch.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...