Barfoed stopper som formand for Fiskerikommissionen

Pga. sit kandidatur til Europa-Parlamentet for Moderaterne, stopper Lars Barfoed som formand for Fiskerikommissionen

Lars Barfoed er ikke længere i front for Fiskerikommissionen. Det skriver Altinget, som er kommet i besiddelse af en intern mail til Fiskerikommissionens medlemmer.

Lars Barfoed opstiller nemlig til Europa-Parlamentsvalget i 2024, hvor han er kandidat for Moderaterne. I mailen skriver Barfoed, at det er årsagen til, at han har valgt at trække sig som formand for kommissionen. Han vil gerne undgå spekulationer om interessekonflikter, og derfor har Lars Barfoed anmodet fiskeriminister Jacob Jensen (V) om at udpege en ny formand.

Lars Barfoed blev udpeget af tidligere fiskeriminister Rasmus Prehn (S) i august 2022. De havde oprindeligt deadline 31. december 2023. Den blev fremrykket til 1. oktober, men først i september blev rapporten udskudt.

Lars Barfoed er tidligere justitsminister for Konservative. I dag er han meldt ud af partiet, og altså medlem og kandidat for Moderaterne.

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj i Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg for at få ministeren...

Miljøminister i skudlinjen: Politikere kræver svar på Cheminova-forurening

Flere medlemmer af Folketinget har indkaldt miljøminister Magnus Heunicke til åbent samråd tirsdag 28. maj...