Ministeren tager til Bruxelles for at få mere enkle regler for fiskere mm.

Jacob Jensen (V) lancerede i juni sit regelforenklingsprojekt, og i dag tager han til Bruxelles for at rejse dagsordenen i EU

Det er nu tre måneder siden, at fiskeriminister Jacob Jensen (V) igangsatte regelforenklingsprojektet Lug ud i lovgivningen i Danmark, der skal gøre det lettere at være bl.a. fisker, men også landmand og fødevarevirksomhed.

Ind er kommet over 70 henvendelser, som indeholder ét eller flere forslag til, hvad der kan gøre det lettere at være landmand, fisker og fødevarevirksomhed i Danmark.

Reglerne spiller en vigtig rolle i samfundet – eksempelvis i forhold til fødevaresikkerhed, dyrevelfærd, miljø og klima, og de skal sikre, at politikken, Folketinget og EU vedtager, bliver til virkelighed. Meget regulering vedtages i EU, og derfor vil fødevareministeren sætte regelforenkling på dagsordenen til dagens rådsmøde i Bruxelles.

– For at det kan gøres lettere at være landmand, fisker og fødevareproducent i Danmark, er det derfor også nødvendigt, at vi fra dansk side sætter fokus på behovet for regelforenkling og bedre regulering i EU-regi. Jeg bringer derfor regelforenkling op til drøftelse på dagens rådsmøde i Bruxelles. Der er valg til Europa-Parlamentet næste år, og derefter skal der udnævnes en ny Kommission, og vi vil fra regeringens side arbejde for, at den nye Kommission gør regelforenkling og bedre regulering til en central del af sit program, siger Jacob Jensen. 

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...