Skagen-fartøj snart parat til fiskeri efter vigtig ombygning

Kim Eggert Nielsen er ved at lægge sidste hånd på ombygningen af S 222 Lady Gaga

Foto: S222 Lady Gaga

For Kim Eggert Nielsen og besætningen ombord på fiskerifartøjet S 222 Lady Gaga har det været en fysisk udfordrende opgave at fiske i Skagerrak. Gentagne ture med tunge løft har krævet en eller flere dage i havn for at genoplade kræfterne.

Men fremtiden tegner anderledes for det erfarne hold, da fartøjet har gennemgået en omfattende ombygning.

– Siden 9. februar har Lady Gaga ligget ved kaj, mens vi har arbejdet på at transformere skibet, forklarer Kim Eggert Nielsen, skipper og indehaver af Lady Gaga.

– Der er tale om en meget omfattende ombygning, hvor vi har installeret nyt udstyr for at lette vores arbejde og forbedre kvaliteten af vores fangst, siger han videre.

Færre tunge løft

Blandt de vigtigste ændringer er installation af en fabrik med transportbånd og diverse udstyr, der i høj grad eliminerer behovet for tunge løft.

– Vi har hidtil ikke haft en fast turnusordning, og det har været de samme folk, der har taget sig af fiskeriet i godt vejr og hvilet i dårligt vejr, forklarer Kim Eggert Nielsen.

– Men det slider, når man ikke har afløsere. Med de nye ændringer håber vi at kunne undgå de lange pauser og optimere vores tid til havs, tilføjer han.

– Der er så megen fokus på, at vi skal blive længere på arbejdsmarkedet. Og det vil vi også gerne, og så nytter det ikke at slide sig op i en relativt ung alder, siger Kim Eggert Nielsen og griner.

BOAtech i Hanstholm og Karstensens Skibsværft i Skagen står bag hovedparten af ombygningsarbejdet, der også medfører ændringer i besætningens sammensætning. Fra tre mand plus en lærling vil de fremover være to mand plus en lærling.
Samtidig er fryseren om bord blevet fjernet, da Lady Gaga fremover planlægger kortere ture. Det vil stort set eliminere behovet for at fryse fangsten ombord.

Snart parat til fiskeri

Efter en vellykket prøvetur i påsken er fartøjet nu ved at blive finjusteret til det kommende fiskeri, der forventes at starte i løbet af uge 15.

På spørgsmålet om omkostningerne ved ombygningen svarer Kim Eggert Nielsen med et smil:

– Det får du ikke at vide. Men jeg har fået gode tilbud hjem i forbindelse med ombygningen, og jeg er sikker på, at vi kan tjene investeringen hjem gennem vores fiskeri.

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag med oplæg, debatter, smagsprøver og rørefisk

Kom med Danmarks Fiskeriforening på Naturmødet

Snart skydes eventsæsonen officielt i gang, når Danmarks Fiskeriforening indtager Naturmødet og Hirtshals på torsdag...