Modstridende interesser indenfor EU frustrerer fiskere

Det er på tide at få rettet op på den store ubalance mellem fiskeri og miljø inden for EU’s grænser, lyder det fra fiskerisammenslutning

Arkivfoto.

Den ene hånd ved ikke hvad den anden gør.

Ovenstående talemåde kunne sagtens tages i brug, når snakken kommer ind på EU.

Der er nemlig opstået en stor ubalance mellem EU’s miljøpolitik på den ene side – og fiskeripolitikken på den anden side. Og begge dele EU-kommissionens ansvarsområder.

Denne ubalance har skabt mange udfordringer for Europas fiskere, som ad flere omgange har ytret deres utilfreds hed med forholdene. Blandt andet protesterede fiskerne sidste år kraftigt i hele EU mod de stigende områdelukninger og Kommissionens forslag om at udfase bundfiskeriet.

For tiden protesterer tusindvis af landmænd rundt omkring på kontinentet, da de også oplever en tilsvarende ubalance, når det gælder landbrug og miljø.

Revision af politikker er nødvendig

Europêche, som repræsenterer fiskeriets interesser på tværs af Europas landegrænser, ser også med bekymring på udviklingen. Europêche drøftede problemet på sidste møde i sammenslutningen, og opfordrede efterfølgende til en hurtig kirurgisk revision af fejlslagne EU-politikker såsom landingsforpligtelsen.

Ifølge Europêche skal EU tilbage til en model, hvor primær fødevareproduktion er placeret højt på Kommissionens dagsorden. Desuden skal fiskeri være totalt adskilt fra miljø – hvilket gerne skulle gennemføres i løbet af Europa-Kommissionens næste mandat fra 2024 til 2029.

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...