Sverige vil øge reguleringen af sæler og skarver

Med statsministeren i spidsen lægger den svenske regering nu op til at øge reguleringen af sæler og skarver i svensk farvand

Arkivfoto

– Problemerne i Østersøen har været kendt længe, og nu gør vi noget ved dem.

Sådan lød det på et pressemøde forleden fra den svenske statsminister Ulf Kristersson, da han sammen med miljøministeren og landdistriktsministeren præsenterede regeringens forslag til en ny havmiljøplan.

Et væsentligt element i forslaget til en ny havmiljøplan er, at man vil øge reguleringen af sæler og skarver.

– Sæler og skarver påvirker fiskebestandene og giver problemer for kystfiskeriet. Vi ønsker øget regulering, og vi mener, at forvaltningen af rovdyr som sæler og skarver bør være en del af den økosystembaserede havforvaltning, sagde landdistriktsminister Peter Kullgren.
Indre farvande

Allan Buch, der er næstformand i Danmarks Fiskeriforening og formand for Bælternes Fiskeriforening glæder sig over, at de svenske politikere har forstået alvoren, og han håber, at det samme snart sker i Danmark.

– Hvis man vil have fiskebestande i Danmark, så er man nødt til at tage sig sammen og få gjort noget alvorligt ved det her. Hvis man ikke gør noget, så kan vi lige så godt se i øjnene, at vi ikke kommer til for alvor at se fiskebestande i de indre farvande. Til gengæld, hvis man gør noget ved det, så vil man hurtigt se, at der kommer fisk igen, siger Allan Buch.