Den grønne bekymringsindustri har krævet endnu et offer

Det er nødvendigt med en ophugningsordning til de danske ålefiskere, som i år helt forbydes at fiske i ålesæsonen

De danske ålefiskere må i år fiske ål frem til den 15. september.

Herefter er fiskeriet lukket ned frem til marts næste år.

Det betyder, at fiskeriet er forbudt i de måneder, hvor det ellers skånsomme fiskeri efter ål med bundgarn finder sted.

– De gamle ålefiskere sagde altid, at vi ikke skulle vente større blankålsfiskeri før efter den 21. september, og så giver det jo god mening at stoppe fiskeriet den 15. september.

Sådan lød det lørdag fra Allan Buch, formand for Bælternes Fiskeriforening, i hans beretning på foreningens generalforsamling.

– Vi arbejder i skrivende stund på at få ophugning til bedrifterne, så folk kan komme ud af fiskeriet på en ordentlig måde, selvom der ikke behøves at gå lige så lang tid som med minkene. Der må jo være grobund for erstatning, når man får penge for at slå kalkunfarme ned på grund af smittefarer fra vilde fugle. Jeg mener at huske, at skarven også er smittebærer af flere fuglesygdomme, så man kunne slå to fluer med et smæk, sagde Allan Buch.

– En gammel dansk kulturarv er på vej væk, og det bliver svært at se den komme tilbage. Den grønne bekymringsindustri har krævet endnu et offer, nemlig bundgarnsfiskerne og til en vis grad rusefiskerne og ikke mindst et skånsomt fiskeri, sagde han.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for tilmelding er 20. maj.

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen!

Generalforsamlingen i Danmarks Fiskeriforening nærmer sig, og den afholdes i år i Hirtshals. Deadline for...