Tobis-forbud er ren symbolpolitik fra britisk side

Et forbud mod at fiske efter tobis er ude af proportioner, idet fiskeriet er et af de bedst forvaltede på den nordlige halvkugle, mener Danmarks Fiskeriforenings administrerende direktør

Kenn Skau Fischer, Adm. direktør for Danmarks Fiskeriforening. Arkivfoto

Fiskeriet efter tobis er et af de bedst forvaltede fiskerier på den nordlige halvkugle. Derfor er der tale om ren symbolpolitik – og ikke ønsket om at beskytte havfugle – når man fra britisk side nu vil forbyde alt fiskeri efter tobis.

Sådan lød det fra Kenn Skau Fischer, adm. direktør i Danmarks Fiskeriforening, som fredag 15. marts var inviteret i studiet hos P1 Morgen for at kommentere det aktuelle forbud.

– Det handler om at sende et signal til de britiske vælgere om, at man tager Brexit alvorligt. Og så handler det også om over for EU at vise, at nu har man fået sin selvstændighed. For briterne er det et relativt gratis symbol at tage fat på det danske tobis fiskeri. Jeg tror, de har kalkuleret med, at det er et lille land som Danmark, der står for tobis fiskeriet i Nordsøen, siger Kenn Skau Fischer til P1.

– Jeg er ikke sikker på at briterne ville ha gjort det samme, hvis det nu havde været Frankrig der havde stået for tobis fiskeriet, tilføjede han.

Ude af proportioner

Han mener i øvrigt, at et totalt forbud er helt ude af proportioner, men at man fra dansk side hellere end gerne ville i dialog med briterne, hvis det vitterligt handler om at beskytte havfugles fødegrundlag.

Han håber nu, at danske politikere nu vil følge sagen helt til dørs.

Det britiske tobis-forbud skal efter planen træde i kraft 26. marts.

På DR’s hjemmeside er der i øvrigt et større indlæg om fiskeriet efter tobis og det aktuelle forbud. Det kan man læse her (link til DR’s hjemmeside).

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at mindske CO2-udledningen

Skagen Havn nærmer sig markant CO2-reduktion

I 2023 satte Skagen Havn gang i tre centrale initiativer, som alle bidrog til at...